Jedzenie

BROWNIE BEZ MĄKI :D

W końcu się przeprowadziłam. Zatem przyszedł czas na poznanie się z kuchnią 😀

Padło na piec, chyba się polubiliśmy, ponieważ BROWNIE każdemu smakowało!

PRZEPIS NA BROWNIE NA BAZIE CZERWONEJ FASOLI:

1 puszka czerwonej fasoli
1 mały banan
2 jajka + 1 białko
1 duża łyżka kakao DecoMorenno (tak, tego słynnego autora)
1 łyżka oleju kokosowego
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
100g cukru (ksylitol bądź stewia – zdrowsza opcja)
dodatkowo dodaję jeszcze dwa składniki, bez których cisato również wychodzi, jednak ja lubię je dorzucić 🙂
1 miarka białka czekoladowego Formotiva
orzechy włoskie lub takie, które najbardziej lubisz

Fasolę należy odcedzić oraz przepłukać zimną wodą, dobrze też osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki (poza orzechami) łączymy za pomocą blendera na jednolitą masę 🙂 Następnie posiekaj orzechy (nie za mocno, aby nie zrobić z tego proszku – orzechy mają być w cieście widoczne i wyczuwalne), posiekane dodaj do wcześniej zblendowanej masy.

Wlej do formy, piecz około 35-40 min. w temp 180 C.
Ja ustawiłam na górę i dół bez termoobiegu.

Wierzcie bądź nie, ale nie poczujecie, że ciasto jest z fasoli! 😀

ENJOY I SMACZNEGO!

inspiracja: fitnaobcasach.pl

You Might Also Like

14 komentarzy

  • Reply
    Karolina
    19 stycznia 2018 at 20:00

    Kolejne ciasto z Waszego przepisu wychodzi pycha

  • Reply
    Kamila
    6 stycznia 2018 at 12:48

    Hej, niestety nie mam oleju kokosowego:( zamiast tego dac lyzke masla czy cos innego? Dziekuje pieknie za odpowiedź:)

    • Reply
      Kamila
      6 stycznia 2018 at 14:42

      Dodalam jednak lyzke zwyklego oleju i wyszlo 🙂 bardzo fajne ciacho 🙂 przede mna jeszcze jablecznik i chlebek 🙂 pozdrawiam 🙂

      • Reply
        SiostryADiHD
        6 stycznia 2018 at 20:57

        Cudownie

  • Reply
    NAJSZYBSZA SZARLOTKA EVER :D - Siostry ADiHD
    2 stycznia 2018 at 21:18

    […] bo nie napracujecie się z pewnością. Od razu zaznaczam – nie jest to takie fit jak nasze BROWNIE, ale co tam […]

  • Reply
    Chleb z samych ziaren :D - Siostry ADiHD
    31 grudnia 2017 at 15:22

    […] już tutaj jesteście to koniecznie sprawdźcie nasz HIT!!! Bardzo proste, szybkie i smaczne BROWNIE BEZ MĄKI.  Kilkadziesiąt osób już wypróbowało ten przepis i są zachwycone […]

  • Reply
    WyskaczęToNaTrampolinie
    13 września 2017 at 11:44

    Dostałam dzisiaj telefon od przyjaciółki z krótką informacją – wpada dziś na pogaduchy.
    Odpaliłam bloga i oto na jakim etapie się znajduję – brownie już czeka z filiżanką kawy, a składniki na pizzę gotowe do komponowania 😀
    Mam jednak jedno pytanie co do proporcji do brownie, w kwestii kakao jest napisane jedna duża łyżka, a co do proszku do pieczenia..rozmawiamy o miałej łyżeczce, tak?

    • Reply
      SiostryADiHD
      13 września 2017 at 18:33

      O jaaaaa!!! Jak nam meeega miło!!! bardzo!! to musimy zatem jeszcze podać tutaj przepis na placuszki z cukinii, które uwielbiamy!!!
      Tak mała lyzeczka proszku do pieczenia w brownie <3
      Kakao duża, zobaczysz czy wolisz bardziej czy mnie kakowe i tak sobie następnym razem dodasz lub odejmiesz,

      Buziaki!!! i smacznego!

  • Reply
    Monika
    17 czerwca 2017 at 12:23

    Wasze brownie na obrazku jest z tych proporcji ktore sa podane czy z podwojnych? Uzylam nawet krotszej blaszki niz Wasza a ciasto o polowe jest nizsze.

  • Reply
    Agnieszka
    12 kwietnia 2017 at 20:18

    Miarka białka to ile gram? Bo spotkałam się z różnymi wielkościami 🙂

    • Reply
      Milka
      15 kwietnia 2017 at 17:10

      Daj czubatą łyżkę i będzie Ok 😉

  • Reply
    Madzia
    26 lutego 2017 at 09:50

    Super dziś wypróbuję zobaczę co mi z tego wyjdzie bo moje zdolności cukiernicze kończą się zawsze zakalecem

    • Reply
      SiostryADiHD
      26 lutego 2017 at 20:03

      Haha to tak jak u mnie! Będzie smaczne, sama zobaczysz :))

  • Reply
    Wege jadłospis (PYSZNY) | Fashionelka.pl
    3 lutego 2017 at 20:32

    […] przepis wypatrzyłam na instastories Sióstr ADiHD, z resztą ten przepis znajdziecie też na ich blogu. To jest obecnie moje ulubione ciasto, a najlepsze jest to, że można się nim zajadać bez […]

  • Leave a Reply