Jedzenie

Przepis na pastę z tuńczyka.

pasta z tuńczyka

Czasami brakuje pomysłów na śniadanie, wtedy zaczynamy kombinować. I tak wykombinowałam przepis na pastę z tuńczyka.

Przepis na pastę z tuńczyka:

Składniki:

  • puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju lub w sosie własnym)
  • kostka białego sera,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (małe opakowanie)
  • cebula (ilość zależnie od upodobań),
  • szczypiorek,
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 3 ogórki kiszone (opcjonalnie)
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Siekam cebulę, jajka, ogórki oraz szczypiorek, wszystkie składniki wrzucam do miski i widelcem staram się wyrobić je na jednolitą masę. Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.

 

A może masz ochotę na śniadanie na słodko? Sprawdź przepis na bliny i racuchy!

pasta z tuńczyka

You Might Also Like

14 komentarzy

  • Reply
    Natalia Flig
    18 stycznia 2020 at 22:57

    Baaaardzo podobny mam przepis na sałatkę z tuńczyka. Brakuje w niej jedynie białego sera i moja wymieszana jest w lekkiej konsystencji majonezu oraz śmietany. ☺️ Pozdrawiam ulubione siostry z Kolonii.

  • Reply
    Kasia
    17 lipca 2019 at 11:42

    Ja zamiast ogórka dodaję seler naciowy drobno posiekaną, super pasuje

    • Reply
      Ania
      23 lipca 2019 at 18:45

      Pyszna pasta! 🙂 prosty przepis a tyle smaku 🙂

  • Reply
    agnes
    7 kwietnia 2019 at 19:54

    dziewczyny, jaki biały ser używacie do tej pasty? czy twaróg może być? z góry dzięki za podpowiedź… 🙂

  • Reply
    Klaudia
    9 grudnia 2018 at 20:08

    Właśnie zrobiłam, ale nie miałam ogorka, dałam cały mały jogurt naturalny i wydaje mi się być trochę kwaśna, ale i tak jest super. 🙂

  • Reply
    Martucha
    19 września 2018 at 20:57

    Mnie też nie wychodzi taka jednolita 🙁

  • Reply
    Anonim
    3 sierpnia 2018 at 21:42

    Dziewczyny, odlewacie wodę z tuńczyka czy wlewacie ją do pasty? Mi nie wyszła taka różowiutka i jednolita, chociaż ugniatałam widelcem 🙁 Pokażcie na instastory jak ją robicie od początku do końca <3

    • Reply
      SiostryADiHD
      8 sierpnia 2018 at 17:39

      odlewamy oczywiście 🙂

  • Reply
    K.
    19 lipca 2018 at 22:27

    Jaki ser biały najlepiej nadaje się do tej pasty?

  • Reply
    paulina.glowska
    17 lipca 2018 at 08:46

    Pasta jest przepyszna i chwilą moment i już jest zrobiona. Gorąco polecam

  • Reply
    MONIKA
    17 lipca 2018 at 07:51

    Uzależniłam się od tej pasty Weekend bez pasty – weekendem straconym Uwielbiam

  • Reply
    Magda
    16 lipca 2018 at 21:31

    Moja ulubiona pasta, tylko z jajkami jeszcze nie robiłam tylko tą pierwszą wersje więc teraz będę musiała nadrobić i z jajkami 😉
    Przepyszny przepis! <3

  • Reply
    Bacha
    16 lipca 2018 at 19:14

    Ta pasta to petarda. Robie ją teraz bardzo często. Pyszności!

  • Reply
    I_amlen.a
    3 czerwca 2018 at 22:03

    No jak zwykle. Wszystko z tego bloga wychodzi! ❤️
    To jest najlepsza pasta jaką w życiu z mężem jedliśmy!
    Na stałe zagości w naszym domu 🙂

  • Leave a Reply