Czasami brakuje pomysłów na śniadanie, wtedy zaczynamy kombinować. I tak wykombinowałam przepis na pastę z tuńczyka.
Przepis na pastę z tuńczyka:
Składniki:
- puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju lub w sosie własnym)
- kostka białego sera,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego (małe opakowanie)
- cebula (ilość zależnie od upodobań),
- szczypiorek,
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 3 ogórki kiszone (opcjonalnie)
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Siekam cebulę, jajka, ogórki oraz szczypiorek, wszystkie składniki wrzucam do miski i widelcem staram się wyrobić je na jednolitą masę. Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
A może masz ochotę na śniadanie na słodko? Sprawdź przepis na bliny i racuchy!
14 komentarzy
Natalia Flig
18 stycznia 2020 at 22:57Baaaardzo podobny mam przepis na sałatkę z tuńczyka. Brakuje w niej jedynie białego sera i moja wymieszana jest w lekkiej konsystencji majonezu oraz śmietany. ☺️ Pozdrawiam ulubione siostry z Kolonii.
Kasia
17 lipca 2019 at 11:42Ja zamiast ogórka dodaję seler naciowy drobno posiekaną, super pasuje
Ania
23 lipca 2019 at 18:45Pyszna pasta! 🙂 prosty przepis a tyle smaku 🙂
agnes
7 kwietnia 2019 at 19:54dziewczyny, jaki biały ser używacie do tej pasty? czy twaróg może być? z góry dzięki za podpowiedź… 🙂
Klaudia
9 grudnia 2018 at 20:08Właśnie zrobiłam, ale nie miałam ogorka, dałam cały mały jogurt naturalny i wydaje mi się być trochę kwaśna, ale i tak jest super. 🙂
Martucha
19 września 2018 at 20:57Mnie też nie wychodzi taka jednolita 🙁
Anonim
3 sierpnia 2018 at 21:42Dziewczyny, odlewacie wodę z tuńczyka czy wlewacie ją do pasty? Mi nie wyszła taka różowiutka i jednolita, chociaż ugniatałam widelcem 🙁 Pokażcie na instastory jak ją robicie od początku do końca <3
SiostryADiHD
8 sierpnia 2018 at 17:39odlewamy oczywiście 🙂
K.
19 lipca 2018 at 22:27Jaki ser biały najlepiej nadaje się do tej pasty?
paulina.glowska
17 lipca 2018 at 08:46Pasta jest przepyszna i chwilą moment i już jest zrobiona. Gorąco polecam
MONIKA
17 lipca 2018 at 07:51Uzależniłam się od tej pasty Weekend bez pasty – weekendem straconym Uwielbiam
Magda
16 lipca 2018 at 21:31Moja ulubiona pasta, tylko z jajkami jeszcze nie robiłam tylko tą pierwszą wersje więc teraz będę musiała nadrobić i z jajkami 😉
Przepyszny przepis! <3
Bacha
16 lipca 2018 at 19:14Ta pasta to petarda. Robie ją teraz bardzo często. Pyszności!
I_amlen.a
3 czerwca 2018 at 22:03No jak zwykle. Wszystko z tego bloga wychodzi! ❤️
To jest najlepsza pasta jaką w życiu z mężem jedliśmy!
Na stałe zagości w naszym domu 🙂