W końcu się przeprowadziłam. Zatem przyszedł czas na poznanie się z kuchnią. Padło na piec, chyba się polubiliśmy, ponieważ BROWNIE Z FASOLI każdemu smakowało!
PRZEPIS NA BROWNIE Z FASOLI:
1 puszka czerwonej fasoli
1 mały banan (dojrzały, miękki)
2 jajka + 1 białko
1 DUŻA łyżka kakao DecoMorenno (tak, tego słynnego autora)
1 łyżka oleju kokosowego
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
100g cukru (ksylitol bądź stewia – zdrowsza opcja) – [MY NIE DAJEMY CUKRU I JEST OK, ale za to dajemy miarkę białka czekoladowego Formotiva)
Dodatkowo dodaj orzechy włoskie lub takie, które najbardziej lubisz.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Fasolę należy odcedzić oraz przepłukać zimną wodą, dobrze też osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki (poza orzechami) łączymy za pomocą blendera na jednolitą masę Następnie posiekaj orzechy (nie za mocno, aby nie zrobić z tego proszku – orzechy mają być w cieście widoczne i wyczuwalne), posiekane dodaj do wcześniej zblendowanej masy.
Wlej do formy, piecz około 35-40 min. w temp 180 C.
Ja ustawiłam na górę i dół bez termoobiegu.
Wierzcie bądź nie, ale nie poczujecie, że ciasto jest z fasoli!
ENJOY I SMACZNEGO!
inspiracja: fitnaobcasach.pl
Jeżeli jesteście fanami smakołyków czekoladowych, koniecznie zobaczcie przepis na Kulki Mocy.
26 komentarzy
Marta
17 września 2018 at 11:06Wczoraj zrobilam poraz pierwszy. Super to brwonie wyszlo. Moj maz jak nie lubi fasoli zajadal sie caly czas i wzial sobie kawalek do pracy
Agao
27 sierpnia 2018 at 18:17Dziewczyny a jak z kalorycznoscia? Jak to rozpisać ? Ile węgli,białka,tłuszczu ?
Marika
10 lipca 2018 at 15:09Hej zamiast cukru dałam daktyle dla słodyczy i wyszło super !!!
Asia
29 maja 2018 at 13:22Dodałam 2 banany, zamiast cukru dodałam łyżkę miodu oraz garść żurawiny i wiórków kokosowych, a na wierzch zrobiłam polewę czekoladową z przepisu hpba na domowe bounty

Wyszło całkiem imprezowe ciacho dzięki dziewczyny
DOMOWE LODY BEZ CUKRU - Siostry ADiHD
21 maja 2018 at 14:38[…] smakuje z BROWNIE na fasoli […]
Brownie czekoaldowe bez mąki i czekolady | dowlaszpaula - Paula Dowlasz
18 maja 2018 at 14:14[…] że jest lepsze niż prawdziwe brownie Tutaj wstawiam Wam link do przepisu u sióstr Siostry ADiHD a Was zapraszam na moją lekko zmienioną wersję […]
Monika S
17 maja 2018 at 23:52Dziewczyny, co mogło pójść nie tak, skoro w moim brownie fasola była mocno wyczuwalna?
SiostryADiHD
21 maja 2018 at 13:41może za mało kakao? i banan zbyt świeży.. najlepiej taki zółty miekki.
Brownie czekoaldowe bez mąki i czekolady | dowlaszpaula – Paula Dowlasz
15 marca 2018 at 22:56[…] że jest lepsze niż prawdziwe brownie Tutaj wstawiam Wam link do przepisu u sióstr Siostry ADiHD a Was zapraszam na moją lekko zmienioną wersję […]
Sara
16 lutego 2018 at 06:53Czy zamiast czerwonej fasoli z puszki może być biała, oczywiście też z puszki?
Słodka tarta - prosta i szybka! - Siostry ADiHD
12 lutego 2018 at 20:15[…] znać czy wyszło! <3 Jeśli z tą tartą będziecie szaleć jak z szarlotką, brownie i kotlecikami francuskimi to koniecznie wystawiając zdjęcie podpiszcie je hashtagiem […]
Karolina
19 stycznia 2018 at 20:00Kolejne ciasto z Waszego przepisu wychodzi pycha
SiostryADiHD
20 stycznia 2018 at 21:02cudownie :)))
Kamila
6 stycznia 2018 at 12:48Hej, niestety nie mam oleju kokosowego:( zamiast tego dac lyzke masla czy cos innego? Dziekuje pieknie za odpowiedź:)
Kamila
6 stycznia 2018 at 14:42Dodalam jednak lyzke zwyklego oleju i wyszlo
bardzo fajne ciacho
przede mna jeszcze jablecznik i chlebek
pozdrawiam 
SiostryADiHD
6 stycznia 2018 at 20:57Cudownie
NAJSZYBSZA SZARLOTKA EVER :D - Siostry ADiHD
2 stycznia 2018 at 21:18[…] bo nie napracujecie się z pewnością. Od razu zaznaczam – nie jest to takie fit jak nasze BROWNIE, ale co tam […]
Chleb z samych ziaren :D - Siostry ADiHD
31 grudnia 2017 at 15:22[…] już tutaj jesteście to koniecznie sprawdźcie nasz HIT!!! Bardzo proste, szybkie i smaczne BROWNIE BEZ MĄKI. Kilkadziesiąt osób już wypróbowało ten przepis i są zachwycone […]
WyskaczęToNaTrampolinie
13 września 2017 at 11:44Dostałam dzisiaj telefon od przyjaciółki z krótką informacją – wpada dziś na pogaduchy.
Odpaliłam bloga i oto na jakim etapie się znajduję – brownie już czeka z filiżanką kawy, a składniki na pizzę gotowe do komponowania
Mam jednak jedno pytanie co do proporcji do brownie, w kwestii kakao jest napisane jedna duża łyżka, a co do proszku do pieczenia..rozmawiamy o miałej łyżeczce, tak?
SiostryADiHD
13 września 2017 at 18:33O jaaaaa!!! Jak nam meeega miło!!! bardzo!! to musimy zatem jeszcze podać tutaj przepis na placuszki z cukinii, które uwielbiamy!!!
Tak mała lyzeczka proszku do pieczenia w brownie <3
Kakao duża, zobaczysz czy wolisz bardziej czy mnie kakowe i tak sobie następnym razem dodasz lub odejmiesz,
Buziaki!!! i smacznego!
Monika
17 czerwca 2017 at 12:23Wasze brownie na obrazku jest z tych proporcji ktore sa podane czy z podwojnych? Uzylam nawet krotszej blaszki niz Wasza a ciasto o polowe jest nizsze.
Agnieszka
12 kwietnia 2017 at 20:18Miarka białka to ile gram? Bo spotkałam się z różnymi wielkościami
Milka
15 kwietnia 2017 at 17:10Daj czubatą łyżkę i będzie Ok
Madzia
26 lutego 2017 at 09:50Super dziś wypróbuję zobaczę co mi z tego wyjdzie bo moje zdolności cukiernicze kończą się zawsze zakalecem
SiostryADiHD
26 lutego 2017 at 20:03Haha to tak jak u mnie! Będzie smaczne, sama zobaczysz :))
Wege jadłospis (PYSZNY) | Fashionelka.pl
3 lutego 2017 at 20:32[…] przepis wypatrzyłam na instastories Sióstr ADiHD, z resztą ten przepis znajdziecie też na ich blogu. To jest obecnie moje ulubione ciasto, a najlepsze jest to, że można się nim zajadać bez […]