W końcu się przeprowadziłam. Zatem przyszedł czas na poznanie się z kuchnią. Padło na piec, chyba się polubiliśmy, ponieważ BROWNIE Z FASOLI każdemu smakowało!
PRZEPIS NA BROWNIE Z FASOLI:
1 puszka czerwonej fasoli
1 mały banan (dojrzały, miękki)
2 jajka + 1 białko
1 DUŻA łyżka kakao DecoMorenno (tak, tego słynnego autora)
1 łyżka oleju kokosowego
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
100g cukru (ksylitol bądź stewia – zdrowsza opcja) – [MY NIE DAJEMY CUKRU I JEST OK, ale za to dajemy miarkę białka czekoladowego Formotiva)
Dodatkowo dodaj orzechy włoskie lub takie, które najbardziej lubisz.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Fasolę należy odcedzić oraz przepłukać zimną wodą, dobrze też osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki (poza orzechami) łączymy za pomocą blendera na jednolitą masę 🙂 Następnie posiekaj orzechy (nie za mocno, aby nie zrobić z tego proszku – orzechy mają być w cieście widoczne i wyczuwalne), posiekane dodaj do wcześniej zblendowanej masy.
Wlej do formy, piecz około 35-40 min. w temp 180 C.
Ja ustawiłam na górę i dół bez termoobiegu.
Wierzcie bądź nie, ale nie poczujecie, że ciasto jest z fasoli! 😀
ENJOY I SMACZNEGO!
inspiracja: fitnaobcasach.pl
Jeżeli jesteście fanami smakołyków czekoladowych, koniecznie zobaczcie przepis na Kulki Mocy.
26 komentarzy
Marta
17 września 2018 at 11:06Wczoraj zrobilam poraz pierwszy. Super to brwonie wyszlo. Moj maz jak nie lubi fasoli zajadal sie caly czas i wzial sobie kawalek do pracy
Agao
27 sierpnia 2018 at 18:17Dziewczyny a jak z kalorycznoscia? Jak to rozpisać ? Ile węgli,białka,tłuszczu ?
Marika
10 lipca 2018 at 15:09Hej zamiast cukru dałam daktyle dla słodyczy i wyszło super !!!
Asia
29 maja 2018 at 13:22Dodałam 2 banany, zamiast cukru dodałam łyżkę miodu oraz garść żurawiny i wiórków kokosowych, a na wierzch zrobiłam polewę czekoladową z przepisu hpba na domowe bounty ❤️❤️❤️Wyszło całkiem imprezowe ciacho dzięki dziewczyny
DOMOWE LODY BEZ CUKRU - Siostry ADiHD
21 maja 2018 at 14:38[…] smakuje z BROWNIE na fasoli […]
Brownie czekoaldowe bez mąki i czekolady | dowlaszpaula - Paula Dowlasz
18 maja 2018 at 14:14[…] że jest lepsze niż prawdziwe brownie Tutaj wstawiam Wam link do przepisu u sióstr Siostry ADiHD a Was zapraszam na moją lekko zmienioną wersję […]
Monika S
17 maja 2018 at 23:52Dziewczyny, co mogło pójść nie tak, skoro w moim brownie fasola była mocno wyczuwalna?
SiostryADiHD
21 maja 2018 at 13:41może za mało kakao? i banan zbyt świeży.. najlepiej taki zółty miekki.
Brownie czekoaldowe bez mąki i czekolady | dowlaszpaula – Paula Dowlasz
15 marca 2018 at 22:56[…] że jest lepsze niż prawdziwe brownie Tutaj wstawiam Wam link do przepisu u sióstr Siostry ADiHD a Was zapraszam na moją lekko zmienioną wersję […]
Sara
16 lutego 2018 at 06:53Czy zamiast czerwonej fasoli z puszki może być biała, oczywiście też z puszki?
Słodka tarta - prosta i szybka! - Siostry ADiHD
12 lutego 2018 at 20:15[…] znać czy wyszło! <3 Jeśli z tą tartą będziecie szaleć jak z szarlotką, brownie i kotlecikami francuskimi to koniecznie wystawiając zdjęcie podpiszcie je hashtagiem […]
Karolina
19 stycznia 2018 at 20:00Kolejne ciasto z Waszego przepisu wychodzi pycha
SiostryADiHD
20 stycznia 2018 at 21:02cudownie :)))
Kamila
6 stycznia 2018 at 12:48Hej, niestety nie mam oleju kokosowego:( zamiast tego dac lyzke masla czy cos innego? Dziekuje pieknie za odpowiedź:)
Kamila
6 stycznia 2018 at 14:42Dodalam jednak lyzke zwyklego oleju i wyszlo 🙂 bardzo fajne ciacho 🙂 przede mna jeszcze jablecznik i chlebek 🙂 pozdrawiam 🙂
SiostryADiHD
6 stycznia 2018 at 20:57Cudownie
NAJSZYBSZA SZARLOTKA EVER :D - Siostry ADiHD
2 stycznia 2018 at 21:18[…] bo nie napracujecie się z pewnością. Od razu zaznaczam – nie jest to takie fit jak nasze BROWNIE, ale co tam […]
Chleb z samych ziaren :D - Siostry ADiHD
31 grudnia 2017 at 15:22[…] już tutaj jesteście to koniecznie sprawdźcie nasz HIT!!! Bardzo proste, szybkie i smaczne BROWNIE BEZ MĄKI. Kilkadziesiąt osób już wypróbowało ten przepis i są zachwycone […]
WyskaczęToNaTrampolinie
13 września 2017 at 11:44Dostałam dzisiaj telefon od przyjaciółki z krótką informacją – wpada dziś na pogaduchy.
Odpaliłam bloga i oto na jakim etapie się znajduję – brownie już czeka z filiżanką kawy, a składniki na pizzę gotowe do komponowania 😀
Mam jednak jedno pytanie co do proporcji do brownie, w kwestii kakao jest napisane jedna duża łyżka, a co do proszku do pieczenia..rozmawiamy o miałej łyżeczce, tak?
SiostryADiHD
13 września 2017 at 18:33O jaaaaa!!! Jak nam meeega miło!!! bardzo!! to musimy zatem jeszcze podać tutaj przepis na placuszki z cukinii, które uwielbiamy!!!
Tak mała lyzeczka proszku do pieczenia w brownie <3
Kakao duża, zobaczysz czy wolisz bardziej czy mnie kakowe i tak sobie następnym razem dodasz lub odejmiesz,
Buziaki!!! i smacznego!
Monika
17 czerwca 2017 at 12:23Wasze brownie na obrazku jest z tych proporcji ktore sa podane czy z podwojnych? Uzylam nawet krotszej blaszki niz Wasza a ciasto o polowe jest nizsze.
Agnieszka
12 kwietnia 2017 at 20:18Miarka białka to ile gram? Bo spotkałam się z różnymi wielkościami 🙂
Milka
15 kwietnia 2017 at 17:10Daj czubatą łyżkę i będzie Ok 😉
Madzia
26 lutego 2017 at 09:50Super dziś wypróbuję zobaczę co mi z tego wyjdzie bo moje zdolności cukiernicze kończą się zawsze zakalecem
SiostryADiHD
26 lutego 2017 at 20:03Haha to tak jak u mnie! Będzie smaczne, sama zobaczysz :))
Wege jadłospis (PYSZNY) | Fashionelka.pl
3 lutego 2017 at 20:32[…] przepis wypatrzyłam na instastories Sióstr ADiHD, z resztą ten przepis znajdziecie też na ich blogu. To jest obecnie moje ulubione ciasto, a najlepsze jest to, że można się nim zajadać bez […]