Jedzenie

BROWNIE Z FASOLI

W końcu się przeprowadziłam. Zatem przyszedł czas na poznanie się z kuchnią. Padło na piec, chyba się polubiliśmy, ponieważ BROWNIE Z FASOLI każdemu smakowało!

PRZEPIS NA BROWNIE Z FASOLI:

1 puszka czerwonej fasoli
1 mały banan (dojrzały, miękki)
2 jajka + 1 białko
1 DUŻA łyżka kakao DecoMorenno (tak, tego słynnego autora)
1 łyżka oleju kokosowego
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
100g cukru (ksylitol bądź stewia – zdrowsza opcja) – [MY NIE DAJEMY CUKRU I JEST OK, ale za to dajemy miarkę białka czekoladowego Formotiva)

Dodatkowo dodaj orzechy włoskie lub takie, które najbardziej lubisz.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Fasolę należy odcedzić oraz przepłukać zimną wodą, dobrze też osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki (poza orzechami) łączymy za pomocą blendera na jednolitą masę 🙂 Następnie posiekaj orzechy (nie za mocno, aby nie zrobić z tego proszku – orzechy mają być w cieście widoczne i wyczuwalne), posiekane dodaj do wcześniej zblendowanej masy.

Wlej do formy, piecz około 35-40 min. w temp 180 C.
Ja ustawiłam na górę i dół bez termoobiegu.

Wierzcie bądź nie, ale nie poczujecie, że ciasto jest z fasoli! 😀

ENJOY I SMACZNEGO!

BROWNIE Z FASOLI, SKŁADNIKI NA BROWNIE, CIASTO NA NIEDZIELĘ, BROWNIE BEZ MĄKI BROWNIE Z FASOLI, SKŁADNIKI NA BROWNIE, CIASTO NA NIEDZIELĘ, BROWNIE BEZ MĄKI BROWNIE Z FASOLI, SKŁADNIKI NA BROWNIE, CIASTO NA NIEDZIELĘ, BROWNIE BEZ MĄKI

inspiracja: fitnaobcasach.pl

Jeżeli jesteście fanami smakołyków czekoladowych, koniecznie zobaczcie przepis na Kulki Mocy.

You Might Also Like

26 komentarzy

  • Reply
    Marta
    17 września 2018 at 11:06

    Wczoraj zrobilam poraz pierwszy. Super to brwonie wyszlo. Moj maz jak nie lubi fasoli zajadal sie caly czas i wzial sobie kawalek do pracy

  • Reply
    Agao
    27 sierpnia 2018 at 18:17

    Dziewczyny a jak z kalorycznoscia? Jak to rozpisać ? Ile węgli,białka,tłuszczu ?

  • Reply
    Marika
    10 lipca 2018 at 15:09

    Hej zamiast cukru dałam daktyle dla słodyczy i wyszło super !!!

  • Reply
    Asia
    29 maja 2018 at 13:22

    Dodałam 2 banany, zamiast cukru dodałam łyżkę miodu oraz garść żurawiny i wiórków kokosowych, a na wierzch zrobiłam polewę czekoladową z przepisu hpba na domowe bounty ❤️❤️❤️Wyszło całkiem imprezowe ciacho dzięki dziewczyny

  • Reply
    DOMOWE LODY BEZ CUKRU - Siostry ADiHD
    21 maja 2018 at 14:38

    […] smakuje z BROWNIE na fasoli […]

  • Reply
    Brownie czekoaldowe bez mąki i czekolady | dowlaszpaula - Paula Dowlasz
    18 maja 2018 at 14:14

    […] że jest lepsze niż prawdziwe brownie Tutaj wstawiam Wam link do przepisu u sióstr Siostry ADiHD  a Was zapraszam na moją lekko zmienioną wersję […]

  • Reply
    Monika S
    17 maja 2018 at 23:52

    Dziewczyny, co mogło pójść nie tak, skoro w moim brownie fasola była mocno wyczuwalna?

    • Reply
      SiostryADiHD
      21 maja 2018 at 13:41

      może za mało kakao? i banan zbyt świeży.. najlepiej taki zółty miekki.

  • Reply
    Brownie czekoaldowe bez mąki i czekolady | dowlaszpaula – Paula Dowlasz
    15 marca 2018 at 22:56

    […] że jest lepsze niż prawdziwe brownie Tutaj wstawiam Wam link do przepisu u sióstr Siostry ADiHD  a Was zapraszam na moją lekko zmienioną wersję […]

  • Reply
    Sara
    16 lutego 2018 at 06:53

    Czy zamiast czerwonej fasoli z puszki może być biała, oczywiście też z puszki?

  • Reply
    Słodka tarta - prosta i szybka! - Siostry ADiHD
    12 lutego 2018 at 20:15

    […] znać czy wyszło! <3 Jeśli z tą tartą będziecie szaleć jak z szarlotką, brownie i kotlecikami francuskimi to koniecznie wystawiając zdjęcie podpiszcie je hashtagiem […]

  • Reply
    Karolina
    19 stycznia 2018 at 20:00

    Kolejne ciasto z Waszego przepisu wychodzi pycha

    • Reply
      SiostryADiHD
      20 stycznia 2018 at 21:02

      cudownie :)))

  • Reply
    Kamila
    6 stycznia 2018 at 12:48

    Hej, niestety nie mam oleju kokosowego:( zamiast tego dac lyzke masla czy cos innego? Dziekuje pieknie za odpowiedź:)

    • Reply
      Kamila
      6 stycznia 2018 at 14:42

      Dodalam jednak lyzke zwyklego oleju i wyszlo 🙂 bardzo fajne ciacho 🙂 przede mna jeszcze jablecznik i chlebek 🙂 pozdrawiam 🙂

      • Reply
        SiostryADiHD
        6 stycznia 2018 at 20:57

        Cudownie

  • Reply
    NAJSZYBSZA SZARLOTKA EVER :D - Siostry ADiHD
    2 stycznia 2018 at 21:18

    […] bo nie napracujecie się z pewnością. Od razu zaznaczam – nie jest to takie fit jak nasze BROWNIE, ale co tam […]

  • Reply
    Chleb z samych ziaren :D - Siostry ADiHD
    31 grudnia 2017 at 15:22

    […] już tutaj jesteście to koniecznie sprawdźcie nasz HIT!!! Bardzo proste, szybkie i smaczne BROWNIE BEZ MĄKI.  Kilkadziesiąt osób już wypróbowało ten przepis i są zachwycone […]

  • Reply
    WyskaczęToNaTrampolinie
    13 września 2017 at 11:44

    Dostałam dzisiaj telefon od przyjaciółki z krótką informacją – wpada dziś na pogaduchy.
    Odpaliłam bloga i oto na jakim etapie się znajduję – brownie już czeka z filiżanką kawy, a składniki na pizzę gotowe do komponowania 😀
    Mam jednak jedno pytanie co do proporcji do brownie, w kwestii kakao jest napisane jedna duża łyżka, a co do proszku do pieczenia..rozmawiamy o miałej łyżeczce, tak?

    • Reply
      SiostryADiHD
      13 września 2017 at 18:33

      O jaaaaa!!! Jak nam meeega miło!!! bardzo!! to musimy zatem jeszcze podać tutaj przepis na placuszki z cukinii, które uwielbiamy!!!
      Tak mała lyzeczka proszku do pieczenia w brownie <3
      Kakao duża, zobaczysz czy wolisz bardziej czy mnie kakowe i tak sobie następnym razem dodasz lub odejmiesz,

      Buziaki!!! i smacznego!

  • Reply
    Monika
    17 czerwca 2017 at 12:23

    Wasze brownie na obrazku jest z tych proporcji ktore sa podane czy z podwojnych? Uzylam nawet krotszej blaszki niz Wasza a ciasto o polowe jest nizsze.

  • Reply
    Agnieszka
    12 kwietnia 2017 at 20:18

    Miarka białka to ile gram? Bo spotkałam się z różnymi wielkościami 🙂

    • Reply
      Milka
      15 kwietnia 2017 at 17:10

      Daj czubatą łyżkę i będzie Ok 😉

  • Reply
    Madzia
    26 lutego 2017 at 09:50

    Super dziś wypróbuję zobaczę co mi z tego wyjdzie bo moje zdolności cukiernicze kończą się zawsze zakalecem

    • Reply
      SiostryADiHD
      26 lutego 2017 at 20:03

      Haha to tak jak u mnie! Będzie smaczne, sama zobaczysz :))

  • Reply
    Wege jadłospis (PYSZNY) | Fashionelka.pl
    3 lutego 2017 at 20:32

    […] przepis wypatrzyłam na instastories Sióstr ADiHD, z resztą ten przepis znajdziecie też na ich blogu. To jest obecnie moje ulubione ciasto, a najlepsze jest to, że można się nim zajadać bez […]

  • Leave a Reply