Kolejna edycja Restaurant Week i kolejny raz przypadł nam zaszczyt bycia w gronie ambasadorów.
To rewelacyjne wydarzenie, które już podczas pierwszej edycji pozyskało naszą sympatię – naszą i naszych kubków smakowych! <3
Wydarzenie to odbywa się w wielu miastach, między innymi w Łodzi, ich listę oraz zbiór wszystkich restauracji możecie znaleźć tutaj.
Zasady festiwalu są bardzo proste – składasz rezerwację w konkretnej restauracji, na konkretną godziną i konkretną ilość osób.
Płacisz 39zł i cieszysz się trzydaniową ucztą, która rozpływa się w ustach!
My rozpoczęłyśmy festiwal od restauracji MOTYWY i niesamowitym trafem okazało się, że restauracja ta obchodzi dziś swoje pierwsze urodziny!
STO LAT! STO LAT! <
Zobaczcie co pięknego i pysznego nam zaserwowali.
Przystawka: Consomme rybne z warzywami julienne i kalafiorem romanesco
Danie głównie w dwóch wariantach, więc wzięłyśmy oba i się podzieliłyśmy:
Polędwiczka wieprzowa, assiette dyniowe, włoska kapusta, kurki, jarmuż, sos ju
Pieczone ravioli z ciasta serowego z dynią i kurkami, purée z dyni, sos z czarnego bzu
Deser: Kremowy sernik z ciastkiem owsianym i galaretką z Żubrówki
Było przepysznie! <3
Zdania co do faworytów były podzielone.
Ja jako fanka mięsa zakochałam się w delikatności polędwiczek – ymmmm!!!
Milka natomiast zajadała się „pieczonymi pierożkami” czyli ravioli, a podczas deseru brakło jej słów – co się w jej przypadku rzadko zdarza… 😛
Zdecydowanie polecamy, aby wybrać się ze znajomymi na festiwalową ucztę! Koniecznie wybierzcie restaurację i zarezerwujcie stolik – bo miejsc jest coraz mniej.
Naszym kolejnym celem jest restauracja – Kolory wina 🙂
Ależ ta Łódź jest smaczna!!! <3
1 Comment
Restaurant Week – Śmiech to zdrowie – Siostry ADiHD
24 października 2016 at 18:42[…] odwiedziłyśmy już restaurację Motywy – tutaj relacja oraz restaurację Kolory Wina, której relację zobaczycie […]