Wyżerka podczas Restaurant Week - Siostry ADiHD
Jedzenie Z życia wzięte

Wyżerka podczas Restaurant Week

Zegar tyka… tik, tak, tik, tak…

Zostały ostatnie chwile, aby zarezerwować stolik w jednej z 22 restauracji w ramach Festiwalu Restaurant Week!
Gdzie najlepiej iść?
Na stronie www.restaurantweek.pl znajdziecie rozpiskę wszystkich restauracji wraz z menu, które dla Was przygotowali 🙂 Za 39zł zaserwują Wam trzy dania, skorzystajcie, bo nie wiadomo kiedy powtórzy się taka okazja.

My wczoraj odwiedziłyśmy Szpulkę na rynku Manufaktury, w której przede wszystkim zaskoczyła nas wielkość zaserwowanych dań. Nie była to degustacja, była to wyżerka na najwyższym poziomie!
Jako, że z Mileną mamy totalnie inne kubki smakowe zasmakowały nam inne dania – więc rewelacyjnym pomysłem festiwalu jest to, aby przygotować dwa menu!

Jako przystawki wkroczyły:
Ser feta zapiekany na sałacie z winegret z chrupiącą grzanką i to zdecydowanie była moja przystawka (Ilony)
12991864_1121817744535796_464656073_o

Milka jednak zajadała się przystawką nr 2: bruschetta z pastą serbską z bukietem świeżych sałat
12970100_1121817711202466_1260164132_o

Ile razy pojawia się temat jedzenia, tyle razy utwierdzam się w tym jak bardzo przesiąknęłam kuchnią polską, szczególnie wielkopolską 😛 – pyry to pyry 😀 Bez pyr nie ma obiadu 😛 Dlatego filet z kurczaka w szynce parmeńskiej z pieczonymi ziemniakami trafił z moje gusta! Ymmm… te ziemniaczki, z tym sosikiem – ojejuuuu <3 A jeśli chodzi o pierś z kurczaka, uwaga – była soczysta!
12966373_1121817787869125_1564501635_n

Mama miała z nami problemy, bo ja chciałam na obiad ziemniaki i mięso, Milena prosiła o naleśniczki, pierożki, makaroniki. Szpukla chyba konsultowała się z naszą mamą jak ustalić menu idealne 🙂 Penne w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i szpinakiem znalazło się na Milki talerzu, uszy jej się trzęsły 😛
12980618_1121817764535794_176885642_n

A deser… No cóż my możemy powiedzieć. Nigdzie w Łodzi nie jadłyśmy takiego brownie! Nie lubimy, gdy brownie jest bryłą, niczym z plasteliny, klejącą i mdłą… Brownie w Szpulce zmiotło nas z nóg i choć przejedzone przy przystawce i głównym daniu osuwałyśmy się z siedzenia nagle jakimś cudem w naszych brzuchach znalazło się miejsce na deser 😛
12986665_1121817814535789_1042265792_o
12952713_1121817807869123_214950817_o

Drugim deserkiem była panna cotta z musem malinowym, też pyszna – też zjedzona 😛 Ale czekolada to czekolada 🙂
12939530_1121817784535792_1378161664_n 12965998_1121817794535791_1945906940_n

Śpieszcie się zarezerwować stoliki, bo festiwal trwa tylko do jutra, a możliwość złożenia rezerwacji kończy się dziś o godzinie 17:00

SMACZNEGO!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    kejtszafransky
    10 kwietnia 2016 at 11:47

    Kuuurde, dlaczego wcześniej tego nie przeczytałam? 😉 Będę czekać na kolejną okazję. Może szybko się powtórzy 🙂

  • Leave a Reply